Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Uitgebreid zoeken
Beoordelingen


Titel: Planet x
Auteur: Han Peeters

Invoeren beoordeling: (Plaatsing na accoord redactie)
Naam: (niet verplicht)Aantal sterren (1-5)


 
Beoordeling op 2-02-2017 van M. Boshuis

Het allernieuwste boek van Han Peeters dat eind 2016 is uitgekomen geeft een geheel eigen beschrijving van de toekomst van de aarde. In de Bijbel geeft het laatste Bijbelboek Openbaringen geschreven door de apostel Johannes aan dat het einde der tijden er aan zit te komen. In dat Bijbelboek staan verscheidene verwijzingen hoe je het einde der tijden kunt herkennen. Han Peeters borduurt daar op verder. Het verhaal gaat over de planeet X. Iedere cultuur geeft er een andere naam aan. Sterrenkundigen zijn al jaren aan het zoeken naar deze planeet. In het verhaal staan Marc en Inge centraal. Zij beheren een website met daarop nieuwsfeiten die gaan over deze mysterieuze planeet. Het lijkt er in het boek echt op of de planeet inderdaad gevonden is en dat betekend niet veel goeds. In het verleden werd de planeet gezien als veroorzaker van veel ellende hier op aarde. Wat nu als de planeet ineens voor ons zichtbaar zal worden ? Marc Inge en hun redactieleden gaan op onderzoek uit en hun belevenissen vormen een rode draad door het boek.

De auteur verwijst in het boek wel constant naar gedeelten die in Openbaringen terug te vinden zijn. Dat zorgt enerzijds voor een mystieke sfeer, maar ook voor een sfeer van onduidelijkheid. Want niet iedereen heeft een idee wat je in dit Bijbelboek kunt verwachten en wat er in staat. Het verhaal leest verder wel prettig, alleen je moet wel steeds alert blijven en je gedachten er bij houden. Het duur ook even voordat je door hebt wat voor soort boek dit is. De auteur schrijft leesbaar en het leest ook wel vlot. Maar de constante verwijzingen naar het Bijbelboek zorgen er wel voor dat het geen boek is dat je achter elkaar door leest. Wat ook wel een klein nadeel is, is dat het boek toch nog een redelijk open einde heeft. Eigenlijk zou de auteur zo kunnen beslissen om er een tweede deel na te gaan schrijven. Dat is misschien dus wel iets voor de toekomst. Een aanrader is het boek wel. Alleen je moet dan wel van mysterieuze verhalen houden en daar echt even de tijd voor nemen.


----------

 
Beoordeling op 13-01-2017 van Eleonor

Het is de eerste keer dat ik een boek lees van Han Peeters. Ik kan hierop zeggen ik zal het vaker gaan doen, hij heeft een duidelijke en fijne schrijfstijl om te lezen.
Planet-X is een boek dat veel religieuze en bekende punten in de tijdlijn een andere draai geeft. Je wordt al heel snel meegesleept door het verhaal en wilt het dan ook niet neerleggen zodat je weet wat er gaat gebeuren. Het is wel vrij recht toe recht aan maar dat leest ook weleens een keer heel fijn. Zeker een aanrader.


----------

 
Beoordeling op 6-01-2017 van Bert

Altijd al willen weten wat er achter de moord op Kennedy zat? Of vooral wat de echte oorzaak van de klimaatverandering is? Zelfs het verhaal achter het bekende Roswell incident? Han Peeters geeft aan allerlei religieuze verhalen, mysteries en complottheoriën een eigen draai. Hij giet het in een aangenaam verhaal dat snel wegleest. In de tussentijd geeft hij nog zijn visie op een perfecte wereld en doet hij de lezer snakken naar het vervolg. Leuke pageturner!

----------

 
Beoordeling op 3-01-2017 van Anoniem

Planet X is een planeet in ons zonnestelstel in een baan rondom onze Zon en de ster Nemesis met een omloop van 3600 jaar. Een van de laatste keren dat hij voorbij de Aarde kwam, had dit de wereldwijde zondvloed tot gevolg. Planet X is in aantocht, maar wordt doodgezwegen in de media. Dit is voor Marc en Inge Hamelinck echter niet het geval. Zij beheren een Nederlandse website en ze houden zich wereldwijd bezig met het verzamelen van nieuws over Planet X.

Je stapt het verhaal binnen in een geheimzinnig overleg met de Amerikaanse president, het hoofd van de defensie en hoofd operations van de NASA. Dan is de toon voor een spannend verhaal gezet.

Achter de schermen van de website, die Marc en Inge beheren, is een reactieteam actief die verschillende onderwerpen en theorieën over Planet X bijhouden. Als ze op een middag elkaar voor het eerst in levende lijve ontmoeten, verschijnt Planet X dreigend aan het firmament. Iedereen is in rep en roer en een filmploeg neemt contact op om in een tv-opname dieper op het fenomeen in te kunnen gaan.

Na de uitzending, als de filmploeg alweer is vertrokken, wordt de hele redactieraad gearresteerd door militairen en dan begint hun avontuur dat de wereld volledig op zijn kop zal zetten.

Ze belanden in een ruimteschip, waar een nieuwe democratie wordt voorbereid. Dit gebeurt vrij harmonieus, voor mij is het soms iets te harmonieus en te gemakkelijk. Als het allemaal wat minder van een leien dakje zou gaan en met meer tegenslag zou het allemaal wat spannender zijn geworden.

Wat is de waarheid en wat als dit nu eens echt zou gebeuren. Wat dan... Dit waren voor mij de belangrijkste zaken die me tijdens het lezen van dit boek bezighielden.

Net als in de vorige boeken van Han Peeters is zijn schrijfwijze weer uitermate scherp maar tegelijkertijd ook intrigerend. Je wilt immers weten waar het verhaal naartoe gaat en hoe het zich verder zal ontwikkelen.

----------

 
Beoordeling op 3-01-2017 van Zwaluw

Zoals vaker in de boeken van Han Peeters, worden ook in Planet X feiten en fictie met elkaar verweven. De feiten waarvan hij gebruik maakt zijn dingen die veelal buiten de bekende media blijven maar wel terug te vinden zijn op internet. Waar de feiten ophouden en de fictie begint is de vraag, maar het is een boek dat wel aanzet tot denken en aanknopingspunten geeft aan de geïnteresseerde lezer om verder te zoeken. De hoofdpersonen zijn bezig met onderzoek naar Planet X en Peeters neemt de lezer mee op deze zoektocht en de gebeurtenissen die erop volgen.
Het is een spannend boek geworden met verrassende wendingen, dat geen moment verveelt. Hoewel de gebeurtenissen letterlijk de wereld op hun kop kunnen zetten is het geen boek voor doemdenkers want Peeters komt ook met oplossingen en ziet hierin kansen om de wereld juist beter te maken.


----------

 
Beoordeling op 2-01-2017 van Anoniem

PLANET X: VIJF STERREN *****

PLANET X is een boek waarin veel wetenswaardigheden zijn verwerkt en ik alhoewel ik niet alles voor waarheid aanneem, heb ik veel nagezocht en bleek het te kloppen, althans dat zou best eens kunnen. Dat is de kracht van dit boek. De schrijver heeft mij kennis laten maken met het fenomeen PLANET X / Nibiru vanuit de astronomie, maar bijvoorbeeld ook vanuit het Oude Testament. De informatie is verpakt in het spannende verhaal van Marc en Inge, een Nederlands echtpaar dat een website beheert over het onderwerp PLANET X. Vanover de hele wereld verzamelen zij en hun redactieleden informatie. Ze worden beschimpt en belachelijk gemaakt, totdat op een dag de binnendringende planeet voor iedereen zichtbaar is. De voltallige redactie komt vervolgens in een avontuur terecht, dat zijn weerga niet kent met verstrekkende gevolgen. Han Peeters heeft een fantastisch boek geschreven. Een must read en een eye opener. Spannend, informatief en heel goed geschreven. Een absolute aanrader!

----------


Winkelwagen is leeg

Verkoop top-5

- Websitebouw: Eboektekoop en Citoweb