Javascript staat uit. Voor een optimale werking moet Javascript worden ingeschakeld.

 
Uitgebreid zoeken
Beoordelingen


Titel: De laatste profeet
Auteur: Han Peeters

Invoeren beoordeling: (Plaatsing na accoord redactie)
Naam: (niet verplicht)Aantal sterren (1-5)


 
Beoordeling op 2-01-2015 van Bert.

In "De laatste profeet "weet Han Peeters op een boeiende manier ontstaansgeschiedenis, religie en moderniteit in elkaar te vlechten. Een aanrader voor iedereen die van geschiedenis, science fiction en thrillers houdt!

----------

 
Beoordeling op 7-12-2014 van Angela

Een fascinerend sci-fi boek

Na een faillissement, imagoschade en twee op de klippen gelopen huwelijken wordt kunsthistorisch wetenschapper Emile van Straten er weer bovenop geholpen door zijn twaalf jaar jongere vriendin Jenny Pevelier. Met (onder andere) haar hulp heeft hij acht verdwenen Fabergé-eieren teruggevonden. Emile heeft er een boek over geschreven dat een groot succes is geworden. Daardoor is hij er financieel weer bovenop gekomen en heeft hij zijn misère ver achter zich gelaten. [Overigens is de naam van dat boek: 'De Eieren van de Keizer”, dat toevallig (?!) ook de titel is van een ander boek van Han Peeters.]

Het boek start met twee naast elkaar lopende verhaallijnen. Dat die met elkaar te maken hebben is duidelijk, maar gaandeweg het verhaal kom je er pas achter wat dat is. Enerzijds is er het verhaal van Zeus en andere goden die naar Atlantis afreizen. Anderzijds het verhaal van Emile en Jenny die op wereldreis gaan. Van Nederland vertrekken zij via de Engelse zuidkust en de Golf van Biskaje naar het Spaanse La Coruña. Op de Skilly Islands ontmoeten zij het echtpaar Dirk en Ita die met hun boot Zephyrus ook op weg gaan richting La Coruña. Een dag voor vertrek wordt Emile gebeld door een medewerker van Unesco, ze hebben zijn hulp nodig bij een geheim project dat alles te maken heeft met Atlantis.

Dat Emile en Jenny met z'n tweeën zeer kwetsbaar zijn blijkt al snel wanneer een van hen een ongelukje krijgt onderweg. Emile besluit zijn goede vriend Gerard van Eisenhoven, die psycholoog is, aan boord uit te nodigen om zo extra mankracht te vergaren, dat hij Gerard deelgenoot kan maken van zijn opdracht is mooi meegenomen. Met nog twaalf andere jachtschippers vertrekken ze richting de Azoren. Onderweg maken ze niet alleen prachtige dingen mee, zoals het van dichtbij zien van een walvis en dolfijnen, maar krijgen ze ook te maken met een aantal zeer vreemde natuurverschijnselen die onverklaarbaar lijken te zijn en die vele vraagtekens opleveren. Gerard vertrekt na de overtocht naar huis en Emile en Jenny vertrekken naar Terceira, vanwaar hij aan de slag gaat voor Unesco. Samen met een aantal collega onderzoekers gaat hij op zoek naar antwoorden. Uiteraard gaat het verhaal vanaf dat punt verder en gaat het alleen maar dieper en dieper in op fascinerende vragen, maar ik wil ook niet teveel verklappen.

Dit is het vijfde boek dat ik van Han Peeters heb gelezen en meteen ook het meest fascinerende boek. Hoewel ik heel eerlijk moet toegeven dat ik helemaal niets begreep van de eerste hoofdstukken op Atlantis (voor mij helaas geen basiskennis), werd ik absoluut gegrepen door de schrijfstijl van Han. Op de een of ander manier lukt het hem om me in sneltreinvaart door een moeilijk boek te loodsen, de enige die dat tot nu toe kon was Dan Brown. Dit boek is dan een aanrader voor mensen die houden van science fiction verhalen, verhalen die zoveel verder gaan dan wat wij mensen denken te weten, verhalen die veel vragen oproepen en die je aan het nadenken zetten.


----------

 
Beoordeling op 22-11-2014 van Inge

De laatste profeet is een boek wat je doet verassen! Het eerste hoofdstuk begint met de beschrijving van hoe de Griekse goden Terrade II scheppen. Als je dit stuk leest lijkt het of je een geschiedenis boek aan het lezen bent. Echter als je het verhaal verder leest, is het een goede voorbereiding op het meeslepend verhaal wat volgt.
Het verhaal is vlot geschreven, de gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Het is fijn als je het boek in alle rust kunt lezen zodat je alle gebeurtenissen goed kunt volgen. Het boek prikkelt je om goed na te denken over hoe wij als mens met de wereld om gaan.

Het verhaal is niet saai of belerend, maar neemt je mee op een ontdekkingsreis en brengt heden en verleden samen. Onbewust steek je veel op over hoe het de wereld zal vergaan als we zo doorgaan. Han Peeters haalt feiten en mogelijkheden aan die je nieuwsgierig maken. Ik zelf heb een aantal dingen opgezocht omdat het me een onwaarschijnlijk verhaal leek.

Dit boek is bijzonder, goed geschreven en interessant!
Beoordeel dit boek niet op zijn kaft, doe je dat wel loop je een fantastisch boek mis!

----------

 
Beoordeling op 1-11-2014 van Cora van Dijk

Emile en Jenny maken een zeiltocht rond de wereld. Hierbij raken ze verwikkeld in een gerucht rond het verzonken eiland Atlantis. Hun taak is het dit op waarheid te onderzoeken. Vanuit dit eerste avontuur rollen ze van het één in het ander. Zoals in Peeters vorige boek is hier ook weer sprake van een leuke wisselwerking tussen feit en fictie, hetgeen je regelmatig aanzet tot naspeuren op Google. Later in het boek wordt het meer sf en gaan de veranderingen iets te snel. Ook vind ik dat de mensheid erg makkelijk het nog bestaan van de Griekse en Romeinse goden accepteert. Han Peeters is een belezen auteur die veel kennis heeft van de zaken waar hij over schrijft. In het boek ‘De eieren van de keizer’ verloopt het verhaal heel geloofwaardig. Daardoor leef je eenvoudiger mee met de hoofdpersonen. In dit boek zijn de gebeurtenissen zo extreem dat het verhaal niet meer geloofwaardig is. Dat is jammer. Maar alles bij elkaar toch een goede science fiction/thriller.

----------

 
Beoordeling op 11-10-2014 van Esther Scholten

De laatste profeet, auteur Han Peeters. 11 November 2014 De laatste profeet is een ingenieus boek, dat gaat over de oeroude strijd tussen goed en kwaad. Zaken die stelsel matig geprobeerd zijn in de doofpot te stoppen passeren de revue. Buitenaards leven en vliegende schotels bijvoorbeeld, zijn door de NASA verzwegen, zo wordt beschreven in dit meeslepende verhaal. De Aarde is, in beginsel gemaakt voor intelligent en harmonisch leven opgebouwd uit de geometrie en met het gebruik van de elementen. Dan verdwijnen een aantal Goden van de Aarde en slagen verlossers er niet in de mensheid terug te brengen naar het gebruik van hun oorspronkelijke intelligentie door volledig gebruik van hun hersen-capaciteit. De God Kronos besluit na Jezus en Mohammed nog een laatste poging te doen en verwekt nog een maal een profeet. Geweldig zijn de verwijzingen naar de Bijbelboeken en fantastisch de relatie met de wereldgeschiedenis, mythes en Godheden. Subliem is het hoe geometrie wordt neergezet evenzoveel als het gebruik van de elementen. Het boek zet aan tot nadenken en roept vraagtekens op. In mijn ogen is dit een boek dat mensen die nog niet ontwaakt zijn in een keer tot een helder bewustzijn oproept. Wat mij betreft een literair hoogstandje. Deze recensie is geschreven door, Esther Scholten

----------

 
Beoordeling op 18-09-2014 van Joop van Baalen

De laatste profeet Het verhaal valt binnen met een tamelijk warrige vergadering van Griekse goden.De stijl is wat populistisch maar de inhoud is wel belangrijk voor wat gaat volgen: de kolonistaie van planeet Terrade II. In het volgende deel wordt de hoofdpersoon geintroduceerd. Deze Emile is een zeilfanaat en de manier waarop zijn zeilervaringen worden beschreven is vlot en prettig. Dan gebeurt er iets bovennaturuurlijks, waardoor het hele boek een onverwachte wending neemt. Hoewel het verhaal ansich een surrealistisch tintje krijgt, is het wel bijzonderfacinerend om te lezen hoe de schrijven allerlij mystieke zaken als het magische vierkant van de vrijmetselarij, de ligging van de pyramides ten opzichte van de planeten, de beelden op Paaseiland en de Bermuda-driehoek laat samenkomen in één verhaal met als onvermijdelijk lijkende uitkomst de overwinning van het kwaad. Al met al een verhaal met veel onverwachte wendingen.

----------

 
Beoordeling op 8-09-2014 van B.Werrie

Het fictieverhaal gaat over wetenschapper Emile van Straaten die samen met zijn vriendin Jenny Pevelier met een boot op wereldreis gaat. Emile krijgt tijdens de wereldreis de vraag of hij leiding wil geven aan een team dat op zoek gaat naar Atlantis. Hij gaat er op in. Tijdens de reis beleven ze veel avonturen en doen ze nieuwe ontdekkingen. Ze bezoeken vele plaatsen, waaronder het geheimzinnige Paaseiland. Jenny bevalt tussen de reizen door van een zoon. Maar Emile blijkt later niet de vader te zijn. De zoon wordt OrlandO genoemd. Lastig in het boek is dat er steeds meerdere verhalen naast elkaar lopen, namelijk de avonturen die Emile en Jenny beleven en de gesprekken tussen de Griekse goden. Ook komen er veel personen in het boek voor. De verhalen zijn af en toe wat lastig te volgen, omdat er toch een zekere basiskennis van de Griekse mythologie aanwezig moet zijn. Qua genre zit het boek ergens tussen een thriller en een mythogische fictieverhaal. Toch is het boek wel een aanrader, omdat het spannend is en de auteur een prettige schrijfstijl hanteert. Het boek heeft een open einde en zal gevolgd worden door het tweede deel in deze reeks. Toch is het zeker mogelijk om dit boek ook los te lezen.

----------

 
Beoordeling op 7-09-2014 van Bron: http://grilev.nl/?p=365#more-365

Terrade II (de aarde) wordt bedreigd door vernietiging. De wereld die opgebouwd had moeten worden onder leiding van de goden van Terrade is gedoemd te mislukken omdat Zeus en de andere goden op Terrade II een andere weg prefereerden. Domheid en hebzucht hebben de overhand genomen. De goden die de wereld op hadden moeten bouwen, vluchten naar andere oorden.
Terwijl Emile van Straten met zijn vriendin op reis is krijgt hij het verzoek van de Unesco om op zoek te gaan naar het verdwenen Atlantis. Emile is de ontdekker van de magische ruit. De ontdekking van de magische ruit geeft Emile de mogelijkheid om diverse wereldmysteries op te lossen. Tijdens zijn onderzoeken komt hij op het spoor van de 9 kristallen. Door middel van de 9 kristallen weet hij contact te leggen met Kronos, een van de goden van Terrade. Dit contact leidt tot verdere ontdekkingen die de wereld kunnen redden. Door zijn contact met Kronos verandert zijn beeld van de huidige wereld, Terrade II, het moet anders. De fouten die gemaakt zijn in het verleden moeten hersteld worden of de wereld zal ten onder gaan door hebzucht.
Emile ontwikkelt het Osisme en het OgenOOtschap. Een visie die een complete omwenteling in de wereld teweeg brengt. Een omwenteling van het IK naar het WIJ tijdperk. Het Osisme brengt vernieuwing in de wereld en keert de destructieve krachten om naar positieve krachten waar mensen samen werken aan de wereld. Alleen is er een tegenstroming die niet wil dat er een betere wereld komt. De tegenstroming staat onder invloed van Hades, de god van de onderwereld.
Han Peeters weet de goden, wereldmysteries, oude religies, cultuur om te bouwen tot een wereldbeeld dat een grote samenhang heeft. Een wonderbaarlijke wereld waar heel veel kennis in schuilt die wacht op ontdekking. Alleen is er een bedreiging voor deze wereld en dat is de mens. De mens die de aarde uitbuit, uitput totdat er niets meer van over is. Beelden van verloren beschavingen die ten onder zijn gegaan zijn verweven in het verhaal. Peeters geeft zijn visie hoe wij samen de wereld kunnen veranderen. De ontdekkingen van onder andere Nikola Tesla zijn verwerkt in het boek. Alsook de visie van de schrijver over de rol die de vrijmetselaars in het wereldspel spelen.
De goden, numerologie, geometrie, verdwenen beschavingen zijn terugkerende themas in de boeken van Peeters. Kennis van de mysteries lijken een oplossing te kunnen bieden voor de problemen waar onze tijd mee te maken heeft. Peeters heeft de magische ruit wereldwijd als intellectueel eigendom vastgelegd.
Ik heb dit boek met heel veel interesse gelezen. Een boek waarvan je in eerste instantie denkt dat het fictie is, maar het zou zomaar een aanzet kunnen zijn tot een andere werkelijkheid. Een aanzet tot reflectie over onze huidige wereldsituatie en hoe het anders zou kunnen, voordat wij ook behoren tot een verloren beschaving.
Bron: http://grilev.nl/?p=365#more-365

----------

 
Beoordeling op 3-09-2014 van Anoniem

Emile van Straten en zijn vriendin Jenny beleven een fantastisch (in elke betekenis) avontuur in dit verhaal. Steeds krijgt de lezer een verwijzing naar een gebeurtenis in het verleden (uit de Bijbel en ook over verdwenen samenlevingen) die gekoppeld wordt aan een handeling in het verhaal. Heel knap gedaan. Het boek deed me meteen denken aan de boeken van Dan Brown (allerlei symbolen) en Clive Cussler (gebeurtenissen uit het verleden). In het verhaal zorgen de verschillende verhaallijnen, dat het boek een prachtig geheel wordt van een combinatie van fictie en non-fictie. Soms Science Fiction of Fantasy. Maar zeker ook een thriller. Er is in dit verhaal duidelijk een gevecht gaande tussen Goed en Kwaad. Dat gevecht wordt uitgevochten door de God van het Kwaad en Emile van Straten die de voorzitter van het OgenOOtschap is en zijn aanhangers. Het OgenOOtschap is een wereldwijde organisatie, die alle valuta heeft doen verdwijnen en daarvoor de O in de plaats heeft gebracht, om op deze manier de hebberigheid van de mens in te perken. Markant is dat hier een cyber attack plaats vindt waardoor het betalingsverkeer wordt verstoord. Al lezend heb je enorm veel vragen, maar gaandeweg het verhaal worden veel vragen beantwoord. Ik heb wel veel opgezocht omdat ik niet helemaal precies wist wat bedoeld werd met hetgeen waar naar verwezen werd. Een beetje het verhaal van de klok en de klepel. Maar dat was geen belemmering, eerder een prikkeling. Het is alsof je een doos vol verrassingen open trekt, waar nog veel van ingepakt zit. Veel te ontdekken dus voor de lezer! Ik heb het boek heel graag gelezen.

----------

 
Beoordeling op 1-09-2014 van Johan de Moor

Peeters blijft boeien met zijn laatste boek De laatste profeet. Het verhaal begint rustig met de introductie van enkele goden en de hoofdrolspeler Emile. Algauw gaat het razendsnel en word je in het verhaal gezogen. Moest mezelf af en toe wel aansporen het te blijven lezen. De gebeurtenissen gaan soms zo snel en alles gaat wel heel makkelijk. Het is een thriller, maar vind het zelf meer een SF verhaal. Ondanks het gegeven dat het een SF verhaal is doet het toch aan het eind weer geloofwaardig aan. Peeters weet met dit boek zekers definitief zijn naam te vestigen! Dit boek is de eerste van een serie. Ik kijk al uit naar deel twee!

----------


Winkelwagen is leeg

Verkoop top-5

- Websitebouw: Eboektekoop -